Hallo

Har vart lite dålig med updates på sistone, har flyttat in i nya lägenheten och datorn med internet står i gamla. Men den 27 får vi internet installerat på nya adressen. Perf !!

Denna januari måste jag säga har varit väldigt motig. Då är det skönt att tänka: det blir inte värre än såhär. Bättre tider väntas. När danne kom upp så offrade jag rätt så mycket och vi fick starta om från ruta 1. Men vi är snart på fötter igen.

Har haft lite diskussioner efter idrottgalan. Jag yttrade en åsikt att inte riktigt förstod varför golfspelare var nominerade till jerringpriset. Jag tycker liksom inte att det är lika fysiskt ansträngande som typ fotboll, skidor, simning osv. (sorry Jonna) Eller så är det kanske för att jag alltid förknippat golf med nnåggot som folk gör på fritiden  för att slappna av. Det är ju inte så att man efter jobbet drar iväg och spelar en hockeymatch. A ja, fick iallafall väldigt mycket skit för min åsikt . . .

Ne nu väntar vi bara på att Malin och Jesper ska flytta ur lägenheten så vi kan flyttstäda. Men det är ju inen brådska är ju trots allt 9 DAGAR kvar.    :/

Daniel har iallafall börjat jobba heltid . På ett ställe som heter Brasserie 45    http://www.brasserie45.no/

Jag ska bli flink med bloggandet så fort vi kommit iordning med allt, men just nu är det uppförsbacke.

Hoppas att alla mår bra.

Kramar och kärlek


Avatar

igår började vi flytta lite smått. I all stress och misär så tänkte jag och Daniel, att vi gör det vi är bäst på, att unna oss haha.
Ne men det här börjar liksom kännas lite deperimerande, så att bara gör något kul och roa sej va jätteskönt. Vi gick först och käka med Josse jesper och malin.
Sedan gick vi på bio, Avatar i 3D. Vi gick på bion coloseum som är nordeuropas största biosalong, tror det är typ 1500 sittplatser. Mäktig sal !!!!
Filmen var jättebra, jag blev riktigt berörd !

När vi kom hem så la jag mej och zappa på tv:n och det gjorde jag till klockan 05. När en film slutade började en annan, osv osv.

Idag har vi kört över lite mera grejer, jag är så seg och trött. Har nästan lite dåligt samvete över att Daniel får ta tag i allt och knuffa igång mej för att något ska bli gjort. Han tar initiativ och packar kollar busstider. Jag bär och gör som jag blir tillsagd.

Vi har just käkat tacos och ska nu ät lite glass. Jag börjar jobba klockan 22.00 BLÄÄ !

Ha en fin kväll !!!

Jättefin och bra film !!!!!


Min PV sitter och pussar på mej

medan jag fösöker att kolla på datorn. Han vill han uppmärksamhet. Haha.
- Du får inte skriva så. Ta bort! Ta bort! Säger han.
Men det tänker jag inte, för han är världens sötaste ändå. Bäst. Så underbart söt.
Imorn ska vi flytta till våran gemensamma lägenhet.

Nu har jag gjort mitt sista pass i 11 dagars racet. Skönt ! Synd att man måste slita även på sin lediga dag, blir iallafall pils på kvällen när vi slitit klart !

På lördag tackade jag ja till att jobba på våran systerkrog Barbera. Får väl skylla mej själv att jag tar det på min lediga dag, men det är från klockan 22 på kvällentill typ 03. Så har jag "tagit ledigt" på söndag. Det behöver jag. Har vart så intensivt nu. Har vart igång varenda dag sedan den 4e januari. och lyckats vända på dygnet ett antal gånger. Som t.ex. idag vaknade vi 13.45 av att Daniels pappa ringde. Iof var vi uppe till sent, jag tog det lugnt, kolla på tv duscha och tvätta håret kolla på tv igen, helt plötsligt var klockan halv4. 

Har vart med på cognacsmakning, jag som inte ens dricker konjak. Drack en 45 årig konjak som kosta 3000 nok flaskan. Då va danne avis, han älskar cognac.

Idag fyllade Fredrik år. Jag gjorde en låda med smått och gott. . en falukorv som jag hitta i frysen (han älskar falukorv, och det finns inte i Norge), Tuggummi för att han alltid frågar efter det, 4 flaxlotter(triss), En chokladkaka som var som ett gratulationskort, och en vinsmakningsanteckningsbok, han har också börjat en vinskola, men inte samma som jag.
Detta la jag i en skokartong. Så köpte jag en liten morotskaka som jag satte ett ljus i.

Calle fyllde också år förra veckan, han fick en deo och lite choklad. Det var verkligen inget illa menat, men han hade sa dagen innan på jobbet;
- Gud va äckligt jag luktar, jag glömde köpa deo igår.
Då köpte jag en, det blev han jätteglad för !

Jag köpte en film för 49 kronor på vägen hem, beverly hills chihuahuan. Den ska vi kolla på nu.

Ha det fint !

Världens sötaste PV och jag !!!


Lite motgångar .. .. ..

Ja just nu så är det typ lite halvstressigt och halvjobbigt.

Jag kör just nu ett sånt 11 dagars non stop med skola och jobb, när jag äntligen är ledig på fredag och lördag, måste vi flytta.

Fick sms igår om att lönen blir några dagar försenad, det är förmodligen det som är mest irriterande, eftersom jag bad min NYA hyresvärd om att få betala den 10onde istället för den 1a januari.
Nu får jag vänta ytterligare några dagar. Så jävla pinsamt, man vill ju liksom verka stabil inför den nya hyresvärden.

Men men, det är inte mycket att göra åt, bara att bita ihop.

Daniel har fått ett jobb, så det är ju iallafall bra.


5 januari

på bryggan hade jag föreställt mej helt dött !!! Jag säger inte att jag hade mycket att göra, men jag hade jävligtbra gäster, då jag lyckas skrapa ihop nästan 900 :- i dricks . Buisnessgäster is the shit. De är världsvana ch fattar att man ska dricksa !!!

Ha en fin dag !


Första skoldagen

Jag då var man tillbaka i skolbänken, men denna gången "på min egna villkor". Vi började med att ha intro, prestantioner osv. Jag gillar även att han säger att 09.30 finns inte för oss i restauranbranchen, och att de har full förståelse för om man slumrar till. Vi brukar vara ganska bra på att väcka till folk sa han. Jag ska iallafall försöka hålla mej vaken, drack säkert 8 espressos under dagen haha. Det är sjukt myckt information som kommer under skoldagarna, så det är bara att vara på alerten i handen och anteckna.

Vi fortsatte med vinets historia som går tillbaka 6000 år f.Kr. Intressant! Undervisningen är ju på norska, så jag måste vara extra vaken för jag försöker översätta till svenska när jag antecknar.Har gått bra än så länge.
Vanligtvis så ska vi äta lunch på Sjömagasinet, där undervisningen hållr till. Men restaurangen har inte öppnat än, så de fick bli Peppes pizza.

Det är en stor klass på 40 personer, kommer nog bli ett roligt år !

Efter lunchen fortsatte vi med sinnena. Lukt, smak och syn är de tre viktigaste sinnena när det gäller vinsmakning. 75 % lukt 20% smak 5% syn. Vi fick lära oss att vi ska öva upp luktsinnet och gå omkring och dofta och koncentrera oss. På eamen blir det blindsmakning, då ska man kunna få ut det mesta utan att se etiketten t.ex. det här vinet kommer från spanien och är från 1993. SJukt asså. Men det är ju detta vi ska lära oss.

Vi fick smaka lite saker för att se hur t.e sött och surt reagerar tillsammans i munnen. Så vi fick smaka banan, äpple, bananskal, nötter, salt, ruccolasallad. Sen fick vi ett syrligt vin, ett sött vin, ett bittert vin.

Sista timman blev det studieteknik.

Sen åkte jag hem till min prins och lagade mat !

Idag ska jag jobba forsta dagen på nya året, skön att komma igång. Måste bara ta tag i flytten också.

Lady Gaga är grym, tycker det är coolt att hon har gjort video phone med beyonce, den var otippad !!

Ne nu ska jag göra mej klar för jobbing !!

 

Jullov

Började med att jag och Daniel åkte till Göteborg för julklappsshopping. Vi fick ihop det mesta , och åkte hem till Skövde. Dagen därpå skulle vi fortsätta våran julklappsjakt, och avslutade dagen med en flaska vin på Voda.

Julafton;

Vi vaknar, gör oss iordning och så åker vi till Daniels pappa i Mariestad. Där var även Daniels syster, Evelina , pappa Leifs sambo med sin dotter, svärson och barnbarn.

Vi koste oss och käkade helt fantastiskt god julmat, jag har aldrig varit så värst förtjust i julmat, men har väl mognat lite med åren. Daniels pappa är gammal kock och gör därmed all julmat från scratch, man känner ju absolut skillnad på hemmagjort och halvfabrikat.

Efter ett par trevlige timmar så körde vi tillbaka till Skövde, för att laga middag. Jag hade svängt förbi saluhallen i Göteborg, och köpte med mej en hel renfilé. Så näst på schemat var matlagning: renfilé, äppleglöggsås baserad på riktig viltfond, smörstekta chaminjoner, morötter, päron, schalottenlök, rödlök och potatismos. Till detta drack vi en riktigt fin Amarone. Helt underbart gott !!!!!

Sedan blev det lite julklappar och mys.

      

Juldagen;

Vi vaknar gör oss iordning, och blir sedan skjutsade till Mariestad, denna gång till Daniels mamma. Där hade vi Mamma Pias sambo Janne, syster Eve, Mormor som fyllde jämt, och morbror plus flickvän. Här bjöds det på Plommonspäckad fläskkarré. Vi satt och koste oss och snackade skit.

Sen blev vi hämtade och körda till O´learys i Skövde, där hittade vi Linnea elin lätth kim och anton. Jag tog en flaska mousserande. Vi tog taxi hem till Carro och Emma som stod förförfesten denna kväll. Det var jättetrevligt, med sång, dans och ölbong haha. Sen for vi ut på byn bogrens och vatra stod på tur, träffade massa gamla vänner  .. .. ..

           

Lördag och söndag tillbringades i morgonrock på sängen. Söndagkväll tog jag mej ut en snabbis och hälsade på mina vänninor. Måndagen umgicks jag också med dem.

På tisdagen kom även Daniel upp ur sängen, vi åkte iväg och handlade för över 2000 till norge, massa bra saker, i Sverige får man så mycket för pengarna, det gillar vi !!!!!!På kvällen så åkte jag och linnea och köpte exotisk frukt och koste oss litegrann.

Onsdag blev matshopping till Nyår med familjen. Va även med Danne på stan en sväng och uträttade lite ärenden. På kvällen så blev det bingolotto på några HOES !!!



Nyår: Fullfart hela dagen !!!

Outfit förberedelser, matförberedelser hela dagen. Resultatet blev Kanon.  Vi hade elin skoog och anna lätth på besök.

Förätt: Vitlöksgratinerad Kungskrabba med grön ä rtsöppa.   Till detta blev det mousserande vin.

Varmrätt: Pepparstek, grillad tomat, kokt färsk sparris, hasselbackspotatis och pepparsås . Till detta drack vi En rioja.

Dessert: Hjortron parfait, kiwi och melonslush hjortronsås.

Vi hade jättemysigt drack kaffedrinkar osv.

Pappa kom in och hade halkat, så han gick och la sig. Jag mamma och daniel satt uppe till 05.
         

Nyårsdagen; Pappa vaknar med en väldigt svullen fot. Jag kör han till jourcentralen, där vi blir skickade till röntgen på Kss. Efter en stunds väntande fick han kom in och fotografera foten, vi väntade lite till på resultat.
Vi blev skickade till akuten. Vi fick vänta med nummerlapp på vår tur, det blev vår tur, och vi fick vänta inne i en sal.
Vi väntade och väntade till slut kom en ortoped och förklarade vad som var fel och att pappa skulle bli gipsad och sjukskriven i 3 veckor. Vi väntade igen, så kom 3 damer in för att gipsa. Hela foten och ända upp till knät.
Sen fick jag köra in i ambulans garaget och hämta pappa. Mellan 13.00 och 17.00 var vi borta. Hungriga och bakfulla åkte vi och köpte pizza.



Jag och Danne åkte 20.30 till Göteborg och checkade in på first hotel G. Vi käkade och sen somnade jag som en gris. Vi gick upp 07.00 och käkade hotellfrulle, 08.00 gick bussen, jag sov hela vägen, Skönt !!!!!!
I Oslo började vi städa massor och tvätta. Vi gick och hämtade nycklarna till nya lägenheten.
Sen åt vi ärtsoppa på påse haha svensk ertesuppe och pannkakor. Sen låg jag och fes hela kvällen i soffan framför tvn, men det var det värt för det var så himla gott !!!!!!


RSS 2.0