Nodee

Ja, då var sista arbetsveckan för detta året avklarad. Skönt med jullov.

Vi avslutade iallafall detta med en personalfest kan man säga. Vi blev bjudna på middag på en restaurang som heter Nodee. För er som inte vet vad Michelinguiden är, så är det en bok som varje år rekomenderar topprestauranger och annat, den betygsätter med en, två eller tre stjärnor. Denna restaurangen hade ingen stjärna, men hade blivit rekommenderad av michelin. Så det var en riktgt bra restaurang.

Vi fick in maten på fat som alla fick ta av.
Till förätt, va det vitlöks grillad kungskrabba, nån annan sorts friterad krabba med mjukt skal och havsaborre.
Mellanrätt: fick vi anka med liksom filodegsbröd och grönsaker som man skulle göra som fajitas typ.
Huvudrätt: Hummer  ,  pilgrimsmusslor  , och oxfilé
dessert passion och lychee kaka med mangosorbet.

Vi satt på restaurangen i nästan 4 timmar och notan slutade på typ 15 000.

Gott som satan var det iallafall och väldigt mysigt.

Sedan drog vi vidare till en bar som heter dr.jeckyll, och sen drog vi och dansade på Åpen bar, där träffade jag även Arvid Strömer.

Kanonkväll !!!!

Imorn blir det Göteborg på dagen och sedan hem till Skövde på kvällen.

             


Ny lägenhet

Idag har jag skrivit kontrakt till min och dannes nya lägenhet. Detta är ett gammalt hotell som har renoverats till lägenheter. Det är en jätteliten lägenhet, precis som ett hotellrum. När man kommer in är det liksom heltäckningsmatta och nummer på dörrarna.  Men det är mysigt, och vi har bara skrivit kontrakt för ett halvår så det är ju lungt. 10500 :- i månaden för 32 kvadrat, inkl varmt vann oppvärmning och ström haha.
Oslo priser asså.

Det blir kos !


Nydelig helg

började på fredag, jag och kim jobbade lunch. Sen följde jag med han på shopping, Julkläder till julbordet han skulle på. Det är kul att shoppa me kim för han har typ förtroende för min mina åsikter. Vi köpte en varsinn flaska vin likaså gjorde Malin, så åkte vi hem och lagade mat. Tacogratäng, guacamole, vitlöksgräddfil, salsa och bara nachos, så jävla gott. Sen satt vi soffan och drack vin resten av kvällen. Kos.


Dagen därpå hade Malin födelsedag. Det hade jag planerat bra. Eftersom att hon inte är med sin familj på sin födelsedag så får familjen som är på plats uppvakta istället. Födelsedagssång, frukost på sängen med massa paket och en liten tårta ! Det blev kanoners.

  

När jag sedan kom till jobbet hade jag också fått en överraskelse. haha en äcklig gammal hund.

 

Jag hade för en tid sedan skickat hem biljetter från Skövde till Oslo till mamma och pappa. Idag var dagen de skulle komma, utan någon som helst vetskap om vad som skulle ske.

De kom sisådär vid halv 4 tiden till jobbet. Jag var klar till fyra, då satte vi oss för att käka, Tunfisk carpaccio sen lättrökt hjort, och sen grillad renfilé. Därefter tog jag med dom i tai till Oslo konserthus, för att se en julkonsert med Oslo gospel choir. Den var kanonbra, så vackert !

Sen drog vi tillbaka till Meat Market för att käka dessert, creme brulé med smak av julen, med pepparkaks glass. På Meat Market blev vi sittandes till cirka halv 3, så länge hade min mamma aldrig suttit på en restaurang. Sen drog vi hem för att sova. Mamma och pappa åkte igen klockan 09.00 på morgonen.

          

Kanonhelg med massa kärlek.

Nästa vecka äker jag hem, Jipppie!!!

Obama

Ja, det är ju varit ett jävla pådrag hela dagen. Säkert 5 helikoptrar som har cirkulerat i luften. Hela Karl-Johan hade det varit kravallstaket. Daniel hade råkat gå förbi då Obama var ute och vinkade på balkongen som var skydda med skottsäkert, så han fick en liten skymt iaf.

I veckan har Malin och Daniel fått färga mitt hår. Daniel tyckte inte det var lika lätt när jag förklarade att först ska man bara ha färg i hårbotten, så malin som tydligen var minst lika kass enligt henne själv, fick rycka in. Resultatet blev i vilket fall kanonbra.

Jag och Malin va också ute och käka häromdagen, blev nästan lite berusad efter ett tag, josse och soffan kom förbi också.

Jag känner mej lite oinspirerd. Men jag har iaf köpt min första Bh och börjat använda den lite smått, tihi en 80c.

Ne nu ska jag göra nåt sött . Längtar till på lördag.

Vintagefynd !!!!

Va på second hand igår. Jag hittade en knälång vinterkappa, med äkta pälskrage. I riktigt bra skick. Såå glad !!
Min första äkta päls, haha.
Den var tydligen från 60talet, och den sitter perfekt !
Pris, endast 999 :-


helga

Har jobbat hela helga. I fredags satt vi kvar och tog ett par pilsner och hem vid tre.Den natten sov jag skitdåligt, skulle öppna klockan 11, och  ett 15 timmarspass väntade, de gick bra trots allt.
Hade en rik pakistanier, om är lite känd här i norge, han gjort sej en förmögenhet på däck. Tycker iaf att även om man är rik så kan man inte bete sej hur som helst, sitta och gapa rakt ut och slå i bordet hela tiden.
Han vill vara stekig, men hur kommer det då sej att man dricksar 40 kronor på en nota på nästan 13 000. Jävla snåljåp, hört talas om 10 %. Han dricksar aldrig när han är hos oss.

Sen blev det öppning även på söndagen. Söndagar går så jävla långsamt.

På kvällen hade jag bokat bord till mej och D på Yayas, en Thailänsk restaurang som är inredd precis som restauranger i Thailand tydligen.Det skulle vara en överraskning vart vi skulle, men han fattade.Han gillade det som fan iaf Den är jävligt cool, känns nästan som om man är utomlands http://yayas.no/  .

Där blev det 3 rätters och thailänsk öl. Sen gick vi vidare, för lite vin, hittade ett litet mysigt tapasställe där de sålde Amarone för 580 kr, som hittat !!!! Efter den flaskan gick vi till ytterligare ett ställe coh två drinkar, för att sdan gå hem efter en jättetrevligkväll. Tlött !!!!!!!

På lördag kommer mamma och pappa. Det blir mys mys !!

Nya skor


Endast 550 nok !!!

    

I Oslo är det kallt idag ! Ska kanske ta att äta någonting. Min lilla skitgris sover, han har jobbat 07-15, han är flink han.

Varma kramar från ett kallt Oslo

checklista

(x) Lån beviljat
(x) Antagen till sommelierutbildningen
(  ) Kurslitteratur
(  ) Ny lägenhet
(x) Köpt biljetter till mamma och pappa till Oslo den 12e
(  ) Juldagen
(  ) Nyår
(  ) Julklappar
(  ) Heltidsjobb till Daniel
(x) Löneförhöjning
(  ) Ät nyttigt
(  ) Träna
(  ) Rensa datorn

Fan det var mycket kvar att göra där :(
Bara att hugga in.


precis innan allvaret började i juni  2007


RSS 2.0